Translate

mandag 30. april 2012

Litt alvor..




Ja, litt alvor. Har hatt en prat med min kjære mor. Ho har i de senere år, vært veldig redd for at jeg skulle dø av overvekt. Selv synes jeg kanskje at ho så veldig grått på det. Men Ho har nok litt rett i det. En mor er en mor, enten man er 2 år eller 42 år! Vi er så heldige å ha overvekt på begge sidene i slekta. Legen jeg var hos på SUS, mente det ligger i genene våre. En mor er redd for å si sårende ord. For hvis det er noe som KAN såre, så må det vel være ord. Hvor ofte hører en ikke om noen som har lagt på seg og burde slanke seg. Jeg har selv gått forbi naboer på 17 mai, hvor de har sagt, ååå så stor hun er blitt. Har tenkt på det i etter tid, at jeg bare skulle snudd meg og sagt.. ja, men hørselen er i orden! Da tenker jeg det hadde vert stille en stund. Jeg ble ikke såret, men mer overrasket over kommentaren. 


Nå er jeg så heldig at jeg har humoren med meg. Noe jeg er veldig glad for. Det er kanskje ikke alle som har det. Jeg fleiper mer med vekta mi nå, enn det jeg gjorde tidligere. Det har nok noe med at jeg vet at jeg er på vei til ett bedre liv. Det å være tykk, er like fælt som å være for tynn. Det å slanke seg er ikke så enkelt som folk vil ha det til. Mange klager på at de må ta av 2-3-4 eller 5 kilo...det er jo bare blåbæra i mot det som jeg skal ned. Jeg håper å kunne ta av mellom 60 og 70 kilo. De som ikke har noe godt å si om andre... burde ti stille! Neste gang du får lyst å si noe om vekta til naboen, ungdommer eller noen du kjenner....fei først for din egen dør, før du prøver å feie for andres dør. 


Jeg kjenner også at jeg blir varm når det er snakk om høyde og vekt på skolen. Det er jeg ikke noe for. Helt greit at det har det på barne-kontrollene, men helt u-nødvendig på skolene. Det er mange barn der som sliter med sitt utseende. Hva er noe av grunnen til det? Jo...stopp opp litt og se på reklamen i blader og tv. Det er tynne modeller som ser ut som ett klokkespill, når de går i bikini. Bikkjene slikker seg rundt munnen når de går forbi...de kjenner bein lukta....Offf... ikke noen sjans for at bikkjene kjenner bein lukt her i gården. hehe. (dette ble satt litt på spissen, men jeg tror du skjønner hva jeg mener.) Hvorfor skal alle være innenfor "normalen"  


Dette ble ett litt annerledes innlegg her, enn det jeg har brukt å legge ut...samtidig som det er godt å lette på lokket!

lørdag 28. april 2012

Søndag morgen



 Ja, så er det søndag igjen. Været er bare helt topp. Sola er oppe fra tidlig på morgenen. 


I sist uke fikk jeg tilsendt en bok som jeg har ventet på skulle komme ut. Den vil jeg anbefale andre som skal ta eller har tatt BGP/SLAVE, Den gir en mange ideer. De to som er på framsida, har laget boken. Han har tatt en GBP og ho jobber til daglig med pasienter i ett sunt kosthold. Den gir ideer fra flytende perioden, mose perioden og til vanlig kost. Forskjellige kost planer er det også i den. Den har forskjellige oppskrifter som såg veldig spennede ut. Gleder meg til å ta den i bruk for fullt. Boken kan bestilles her Du kan selv bestemme om du vil betale med kort eller få boken i posten med en regning.  







To uker å kur...og det går knall bra!!!



 Denne dama havna i Bergen hos en kjekk sko-mann !Nå begynner jeg nesten å få vår fornemmelse her. Gleder meg til neste vår og sommer. Da er det kanskje på tide å prøve noen vår moter. Sikkert noe kjekkere å kjøpe seg nye sommer kler også. Dette året blir det å bruke det en har. Ikke vits å kjøpe nye klær som en bare får brukt en kort tid. 


Jeg var innom Fretex på Jørpeland her en dag. De har flyttet til ett annet lokale. Der var jeg så heldig å komme over denne jogge dressen. likte så godt fargen på den. Den såg faktisk helt u-brukt ut. Betalte bare 99 kroner for den. Da jeg kom hjem å skulle se nærmere på den, så var det faktisk en BikBok. Den er i størrelse M, så her må det en aldri så liten innsats til, for å kunne bruke den. Men har god tid. Roma ble ikke bygget på en dag og det ble/blir nok ikke denne kroppen heller! Så her er det bare å ta tida til hjelp!! Hastverk er lastverk...




Her ser du "maten" jeg lever på. Dette er kvoten min, frem til innleggelses datoen 21 mai. Da jeg hentet de 8 siste pakkene med pulver, sa ho på apoteket at de hadde endret litt på utseende på eskene, men at det var det samme innholdet. Det stemmer heldigvis ikke for min del. Godt jeg hadde brukt opp det "gamle" før jeg begynte på det nye i dag, da det nye smakte MYE bedre!! 




I dag da jeg var på vekta i dag, viste den 125.1 Ergo har jeg gått ned i overkant av 5 kilo. Jeg tok en telefon til Ernæringsfysiologen her i uka. Spurte henne om hvor mye jeg egentlig måtte ned. Jeg måtte ned mellom 5-10 kilo og det skal jeg fint klare! 


Nå må jeg tilbake til tak vask. Her skal vi ha konfirmasjon neste helg og da er det greit med litt tak vask!! Er så flink å brette lys og de oser litt. Snakk om å lage arbeid til seg selv!!


Ha ei fin helg alle sammen.

fredag 20. april 2012

En uke på kur...


Ja, så er det gått en uke siden jeg begynte på kur. Det har gått veldig greit. Det er ingen ting som har friste meg utenom kuren. Jeg har prøvd å komme opp i 1000 kalorier til dagen, noe som ikke alltid har vert like enkelt. Men det har gått greit. Det jeg har flippa ut med denne uka er: 1/2 glass med diabrus. Føler jeg flipper ut, så lenge jeg har bestemt meg for å ikke drikke brus i det hele tatt. Så har jeg spist ei skål med blomkålsuppe. Men det har ikke gjort så mye. Så har jeg skiftet batteri i badevekta... Det gjorde jeg av den enkle grunn, at tidligere, så var mannen min og jeg på vekta og ble så glad, fordi vi hadde gått ned 5 kilo begge to.....helt til det kom nytt batteri i....da hadde vi plutselig gått opp 5 kilo!!! Var på vekta før og etter at jeg skiftet batteri og det var greit, for talla endret seg litt. I går begynte jeg å få kalle føtter, da jeg ble minnet på at det bare var 4 uker igjen.... HJELP! Tankene mine går nå på ...panikken for å ikke klare å ta av de kiloene jeg skal til operasjonen. Så det ble til at jeg gikk over på pulver i går. Det vet jeg funker. 


Jeg var i bursdags selskap i går, til en jeg er tante til. Da fristet det heldigvis ikke med kaker. Jeg koste meg med kaffe og god drøs. 

I dag da jeg var på vekta, stoppet den på 126.9 kg. Ergo har jeg gått ned 3,4 kilo. Her er det bare å brette opp armene og bite tennene sammen, så går nok dette bra!!

Ønsker alle ei fortsatt fin helg.






tirsdag 17. april 2012

Føre dagbok

 Ja, så er tirsdagen på hell og vi er snart midt i denne uka også. helt utrolig hvor fort dagene flyr!


 Nå holder jeg på å føre dagbok over maten og det jeg drikker. Det er en grei måte å "huske" hva en har spist dagen før. Det kommer jeg nok til å gjøre i starten etter at jeg har operert. Da kan en mer gå tilbake å finne ut hva som kanskje ikke var FULLT så lurt å spise..., samtidig som at jeg kanskje er litt mer forsiktig med hva jeg spiser. I dag har vi hatt pytt i panne og stekt egg til middag.Veldig greit at det står hvor mye kalorier det er pr 100 gram. 


Det er ikke så vanskelig å gå på knekke brød kuren. Det funker helt fint. Litt godt å kjenne at magen rumler når det går det nærmer seg neste måltid. Det er noe jeg ikke er for vant med. 


Nå ønsker jeg alle ei fin uke videre.





søndag 15. april 2012

Vekt 14 april

  I går var det lørdag og min første dag på knekke brød dietten. Jeg fikk en liste med meg hjem fra Ernæringsfysiologen og skal prøve den kuren noen uker, før jeg tar pulverdietten mot slutten, tror jeg. Jeg skal veie meg hver lørdag. Vekta i går stoppa på 130.3. Skremmende tall, men det er godt å vite, at i går var siste dagen jeg var så tung. Aldri mer 130 kilo!!! Så her er det bare å bite tenna sammen å stå på.


i går prøvde jeg meg på en vanilje skyr. Den ser slik ut... Smaken var ikke det verste jeg har smakt, men heller ikke det beste. Jeg må bare teste de ut. Jeg spiste halve, så fikk mannen min den andre halve. (Alle skal få..)  Jeg liker ikke yoghurt, synes de er for sure....men må kanskje bare presse meg til å like de også. Skyr ble vi anbefalt hos ernæringsfysiologen. Det er mye proteiner og lite kalorier. 
Beger 160 g

Næringsinnhold per 100 g
Energi347 kJ
(82 kcal)
Protein10 g
Karboydrat9 g
- hvorav sukkerarter8 g
Fett0,2 g
- hvorav mettede fettsyrer0,1 g
Kostfiber0 g
Natrium0,04 g
Kalsium97 mg
Ønsker alle en fin søndag.





fredag 13. april 2012

Møte med Ernæringsfysiolog.



Etter en tur hos Ernæringsfysiologen Renate, er det nå på tide å kutte ut junk food. Vi var 6 stk som møtte opp på gamle Stavanger sykehus. Det var kjempe kjekt at jeg faktisk får operere samme dag som ei jeg ønsket å bli operert sammen med. 


I dag fikk vi først åtte ark som vi skulle fylle ut. Det gikk på alt fra aktivitets nivå til tobakk, snus og alkohol. Da dette var gjort, så gikk vi inn på ett møterom hvor vi fikk mer informasjon om for slankingen og prøve forskjellige kurer og protein drikker. Protein drikkene vi fikk det var ikke så vonde på smak .. egentlig! Vi kunne velge om vi ville gå på ren Kur, eller kombinere. Jeg har funne ut at jeg vil starte på knekke brød kur i morgen og muligens gå over på pulver mot slutten. Vi skal tross alt ha en konfirmasjon her og da er det greit å kunne spise NOE! Er spent på hva jeg klarer å ta av på ei uke med knekke brød kuren. 


Litt rart å vite at det ikke er flere møter jeg skal på før selve operasjonen. 


Ha ei fin helg alle sammen.

onsdag 11. april 2012

2 og 39

Ja, da minker det på tiden til jeg skal ut å snakke med ernæringsfysiologen i Stavanger. Det er det bare 2 dager til. Tida frem mot operasjonen synes jeg går utrolig fort, da det bare er 39 dager igjen til det. Ernæringsfysiologen ringte meg i dag og fortalte at de hadde flyttet ned på gamle Stavanger sykehus, like ved jærnbanen. Sikkert like greit at de er der. Da er det kanskje, litt mindre problem med parkeringer. Fra tid til annen kan det være ett kapittel for seg selv. Er spent på hva vi får vite på fredag. For en stund tilbake, begynte jeg å ta multivitamin og omega3 etter legens anbefaling på sykehuset.


Ønsker alle en fin uke videre.