Translate

søndag 9. desember 2012

2 søndag i advent!

9-ende desember i dag og den 9-ende votten er på plass. Dagene mot jul, går fort nå synest jeg. Det er så mange ting jeg vil gjøre, men ser at dagene og timene ikke strekker helt til.

Jeg var på 6 måneders kontroll den 29 november. Uka før, var jeg hos legen og tok blodprøver. Blodprosenten min var gått kraftig ned. Men det skylder jeg på at jeg ikke har vert så flink å ta jern tablettene mine. Så fra den dagen av har jeg vert flink jente å tatt alle tablettene jeg skal ta. Så til dagen da jeg var på kontroll. Jeg tok med meg B12 sprøyta og fikk den satt der. Så kunne sykepleieren fortelle at mine prøver ikke var så bra. B12 var veldig langt nede og det samme var jernlageret. Blodprosenten var under 11 og hos fastlegen målte de den til 11.2 Sykepleieren mente at de apparatene som var hos fastlegen IKKE var like nøyaktig som det de hadde på sykehuset. Så var det på vekta. Den viste 89,8. 


Etter sykepleier praten, var det inn til ernæringsfysiolog. Ho mente jeg skulle inn å ta nye prøver en uke etter at jeg hadde vert hos de og så en måned etter og en måned etter det igjen. Dette for å se hvor fort B12 lageret går ned. Jeg måtte rekne med å ta B12 sprøytene annen hver måned.

Nå var jeg på legesenteret på torsdag denne uka og tok nye prøver. Blodprosenten hadde gått ned enda mer. Nå låg den på 11 etter målingen på legesenteret. Ikke mye den har gått ned, men dersom aparatet til legesenteret ikke er nøyaktig nok, så er det like greit å sjekke opp med Ernæringsfysiologen og sykepleieren i Stavanger for å høre hva de mener.

I dag var jeg på vekta og da stoppa den på 87.8 Jeg har da gått ned 42,5 kilo og har gått ned 59,62% av overvekta.
Det er en helt ny og lettere hverda. Det er bare helt topp. Kan nesten ikke beskrives.


Ønsker alle ei fortsatt fin advents tid.